Archive for "Oct 2010"

Høsten er på det vakreste nå – kom deg ut!

Kettlebell i høstløv

Kettlebell ved sjøen

Kettlebells – en utdøende treningstrend?

De fleste treningstrender forsvinner igjen, sier VG Nett i en artikkel i dag. Akkurat nå er det Zumba og Piloxing som er noe av det hotteste, men det er fare for at nye trender forsvinner etter bare en sesong eller to.

Jogging, sykling og langrenn beskrives som megatrender som også er et tegn på status.

(more…)

Advarer mot dårlige personlige trenere

Personlig trener Per Helge Fjørtoft får fin eksponering med kettlebells i denne artikkelen på bt.no i dag.
Per Helge er kettlebell-entusiast og konkurranseutøver med tilhold i Kristiansand. I artikkelen nevnes ikke kettlebells med et ord, men temaet som tas opp er interessant. Og artikkelen er nok ikke negativ for hverken kettlebells eller Per Helges status som personlig trener ;-)

kettlebell personlig trener

© Kristin Ellefsen, Fædrelandsvennen

“- Det finnes utrolig mange dyktige personlige trenere (PT) der ute, men med den store etterspørselen de siste årene, har vi også fått en bransje som trenger å rydde i rekkene. Det må brukerne være klar over. Det er veldig mye kompetanse, men vi vet også at det oftere er de som «lures» til å betale for mye og som får feil veiledning, sier Anne Mette Rustaden.”

(more…)

Kettlebells for MMA / kampsport

Bra video om hvorfor kettlebell er veldig egnet og effektiv trening for kamsportutøvere.

Hvordan velge størrelse på din kettlebell?

Er du ny og skal kjøpe din eller dine første kettlebells? Her finner du litt informasjon om valg av størrelser.

SMAI kettlebells
(more…)

Tohånds swing med Lisa Shaffer

Kort og konsis teknikkvideo fra Lisa Shaffer fra NoFearFitness. Dette er en av de grunnleggende teknikkene som må sitte godt, så sjekk ut videoen!

Kettlebell basics med Steve Cotter

Steve Cotter er et av de store navnene innen kettlebell-trening. Her kjører han en teknisk økt for Underground Wellness, med grundig gjennomgang av basics.

Videoen er på 1o minutter og kan føles litt lang med en del praktisk prat, men sjekk den ut og få med deg detaljer!

Kommenter på videoen under og si din mening :)

Hva er en kettlebell?

En kettlebell er en vekt som ser ut som en kanonkule med håndtak på. De finnes i forskjellige størrelser og vekter, og er som regel laget av støpejern. Sett fra siden kan den minne litt om en kaffekjele – derav navnet kettlebell.

Det finnes teorier om at lignende vekter ble brukt både av de gamle Grekere og av skotter en gang i tida, men det vi i dag kjenner som kettlebells kommer fra Russland, der de heter Girya. Ordet dukket opp i russiske ordbøker på 1700-tallet, men betyr praktisk talt bare “tung sak”. (more…)

Velkommen til Kettlebell Norway!

Kettlebells (Girya) er et effektivt treningsverktøy, det vet du som har funnet dette nettstedet. Men hvordan kan vi utnytte kettlebells fullt ut? Det hjelper ikke med et godt verktøy hvis ikke vi kan bruke det!

Kettlebells og tømmerhogst

Vårt mål med dette nettstedet er å samle informasjon som gjør DIN trening bedre, morsommere, mer effektiv, og hjelpe deg til å holde deg skadefri. Og kanskje du kan bidra med dine tips og meninger også?

Følg med oss og bidra til vårt fellesskap Kettlebell Norway!