Steve Maxwell til Norge!

I august og september 2011 får vi eksklusivt besøk i Norge! Steve Maxwell, en av de mest kjente personene innen kettlebell-trening i verden, skal gjeste landet vårt i halvannen måned og holde flere seminarer og sertifiseringer. Dette blir en fantastisk anledning til å møte Steve Maxwell, og få både kunnskap og inspirasjon til din trening!

Steve Maxwell kettlebell

© Hans Petter Skolsegg

Stewe Maxwell har drevet profesjonelt med trening i lang tid, først som bryter. Han var den første i USA sertifisert til å Les mer / Read more –›

Charity Boot Camp i Oslo – med kettlebells!

I april arrangeres det en Charity Boot Camp til inntekt for Japan Røde Kors. I motsetning til mange boot camp-prosjekter foregår dette innendørs, og det benyttes både kettlebells, clubbells, parallettes, ball og bodyweight-øvelser!

Prosjektet har fått låne gratis lokaler på Haslevangen 34 ved Økern i Oslo, og instruktørene stiller gratis. Her kan du Les mer / Read more –›

Ivan Denisov – verdensrekord i Long Cycle

Her er en video fra 2010 hvor Ivan Denisov slår sin egen verdensrekord i Long Cycle.

116 reps på 10 minutter, hvor han løfter 2 x 32 kilo. Det skulle bli Les mer / Read more –›

Kurs: Spartan Kettlebell i Kristiansand 25.-27. mars

Mer kurs på gang i mars! Olof Elwin og Spartan Kettlebells i Sverige i samarbeid med Geir Kåsa og Trygg Trening arrangerer Kettlebell Foundation / Instruktør 1 i Kristiansand lørdag 26. og søndag 27. mars. Fredagen blir det også en introduksjon til trening med Bulgarian Bag.

Spartan Kettlebell

© Spartan Kettlebells

Olof Elwin har sin bakgrunn fra kurs med blant annet Valery Fedorenko, Vasily Ginko, Scott Sonnon, Steve Cotter og Pavel Tsatsouline. Kursinnholdet er basert på Les mer / Read more –›

Kurs: Kettlebell-trening for rehab på NIMI Ullevål 18. mars

Fredag 18. mars arrangerer AlfaCare introduksjonskurs i kettlebells rehab-trening.
Instruktør er fysioterapeut Jarkko Häkkilä, innehaver av compactkettlebells.no, og som også er norges representant for IKSA (International Kettlebell and Strength Training Academy).

Jarkko Häkkilä kettlebell

© Jarkko Häkkilä - Compact Kettlebells


Hensikten med dette 3,5 timers introduksjonskurset er å gi deltagerene en smakebit fra en allsidig verden av østeuropeiske treningsprinsipper.
Les mer / Read more –›

Kettlebells i iForm: Kanonform med kettlebells!

Nyeste utgave av treningsbladet iForm kom i posten i går (nr 3/2011), og til vår gledelige overraskelse presenteres kettlebells over fem sider, med et program for nybegynnere! Kettlebells er i vinden, ingen tvil om det!

Kettlebell iForm 3/2011 forside

© iForm - Bonnier Publications

Ingressen lyder slik:
‘Trening med kettlebells er en av de hotteste fitnesstrendene for tiden, med god grunn. De russiske vektene, som ligner på kanonkuler med håndtak, gjør det mulig å trene styrke og kondisjon på samme tid. Bare 20 minutters innsats får i gang fettforbrenningen på en uslåelig måte. Vi viser hvordan du går i gang.’

Her er hva artikkelen lover om kettlebells-treningen: Les mer / Read more –›

Per Helge Fjørtoft – personlig trener og kettlebell-konkurranseutøver

Født: 1980
Oppvokst: Fjørtoft, Haram kommune
Tilholdssted: Kristiansand

Per Helge stakk innom vårt studio en sur og kald vinterdag for en prat. Han var på vei hjem fra julefeiring med familien, og hadde satt av litt tid til oss på veien mot Sørlandet og Kristiansand. Per Helge er sertifisert NGKF / AFPT via Christian Velle, IUKL / IKSA Level 2, samt CST-instruktør. I dag jobber han som Les mer / Read more –›

Snart 100 treningssentere i Oslo?

Aftenposten Aften hadde en artikkel i går som meldte at det nå er 81 treningssentere i Oslo, og at det forventes at tallet vil nærme seg 100 i løpet av året. Det er priskrig på treningsmarkedet, det kommer flere billigkjeder og det konkurreres med kreative tilbud.

© Monica Strømdahl

© Monica Strømdahl

Paal Hansen, daglig leder i Fresh Fitness AS, sier at de vil ha minst ti sentere i Oslo i løpet av 2011, dvs syv nye. Billigkjeden EVO planlegger også flere nye sentere i Oslo.

En undersøkelse av Synovate viser at Les mer / Read more –›

Godt nyttår fra Kettlebell Norway!

Kettlebell Norway ble startet ut av inspirasjon og entusiasme, og vi har så langt blitt godt mottatt både i Norge og utlandet, med nesten 300 fans på vår Facebook fan page. Vi har posisjonert oss i web-jungelen, og stadig flere finner oss via relevante Google-søk. Dette viser at nettstedet fyller sin misjon, men nå må vi også levere.

Så hva skjer i 2011?
Vi skal fortsette på vår vei i å være et inspirerende nettsted for kettlebell-entusiaster. Vi skal samle og videreformidle informasjon, gi dere vakre og motiverende treningsbilder, presentere spennende personligheter i Norge (og kanskje utenlands?), og sette Norge på kartet i kettlebell-verden. Vi har også noen spennende prosjekter på gang som vi ikke kan røpe ennå. Så følg med framover!

Vi ønsker dere alle et riktig godt nytt år, med sunn og framgangsrik trening!

Kettlebell Norway ønsker deg en riktig god jul!